Eğitim & Kurs

Ders Çalışırken Nasıl Daha İyi Odaklanılır?

Ders Çalışırken Nasıl Daha İyi Odaklanılır? Ders çalışırken insanların aklına olur olmadık düşünceler geliverir. Bunun neden zihni tam olarak çalışılan şeye adapte edilememesidir.

Ders Çalışırken Nasıl Daha İyi Odaklanılır? Adaptasyon süresi vakit alabilir hatta bunun için çaba sarf etmek gereklidir. Ders masasına oturulduğu vakit insanın kedini hazır hissetmesi gerekiyor. Öncelikle ders çalışmak için ortamınızı iyi seçmeniz gereklidir. Televizyonlu veya çocukların oynadığı, dışarıdan sürekli araba korna sesi geldiği bir ortamda çalışmanız çok zor. Ders çalışılacak ortamın kesinlikle olabildiğince sessiz olması gerekiyor. Sessizlik tam anlamıyla sağlanamıyorsa bile azalmaya çalışmanız gerekli. Bunun için kulak tıkacı tarzında bir eşya işinize yarayabilir.

Ders Çalışırken Müzik Dinlemeyin

Ders çalışırken müzik dinlemenin iyi bir yöntem olduğu herkes tarafından sıkça duyulan bir düşüncedir. Sürekli böyle ders çalışan bir insan, hiç bilmediği bir şarkıyı anlamsızca ezberlemiş ancak çalıştığı ders kafasına yerleştiremez. Bazı insanlar duyarak, bazı insanlar okuyarak daha iyi ezber yapar. Duyarak anlama yeteneği gelişmiş birisi için müzik yerine sesli ders dinlemek çok daha yararlı olabilir. Sesli çalışma metodu aslında en verimli olandır. Ders konularını internet üzerinden sesli video veya ses kaydı olarak anlatımlarını bulursanız mutlaka onları değerlendirmeniz tavsiye olunur.

Ders Çalışmadan Önce Kaygı ve Endişelerinizden Arının

Ders çalışmaya başlamadan hemen önce kendinize birkaç dakika ayırın. Bu birkaç dakikada zihninizde ne kadar olumsuz düşünce varsa hepsini olumlu düşünmeye çalışın. Olumsuz her düşüncenin olumlu bir yanı mutlaka vardır. Kaygılarınız olmasın, onlardan kurtulmaya bakın. Kaygı, endişe ve üzüntü sizin iş veya okul olsun, her zaman ayağınıza takılır. Bunlar yüzünden ilerleme fırsatlarını kaçırmayın.

Yapmış olduğunuz tüm derslerin tüm sonunda özetinizi çıkarın. Bu özeti tekrar kitaplara, defterlere bakmadan çıkarın ki aklınızda bulunanlar kâğıda dökülsün. Çıkarmış olduğunuz özeti sık sık okuyun. Özet defteri yazabilirsiniz, çalıştığınız konuları bu özet defterine yazabilirsiniz. Eksik olduğunuz yerleri bu defter sayesinde rahatça anlar, eksiklerinizi bir an önce tamamlayabilirsiniz. Kâğıda kendi yazmış olduğunuz bilgileri unutmak zordur. Kendinize bir şey kattığınızı hissettiğiniz an odaklanma problemi çoğunlukla ortadan kalkar ve özgüvenli bir şekilde çalışmaya devam edersiniz.

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu